VĚNEČKY
Potřebné ingredience
1/2 l mléka 140g sádla 300g polohrubé mouky 6 vajec špetka soli
Postup přípravy
Mléko se sádlem a špetkou soli dáme vařit,do vroucího mléka vysypeme mouku a ,,odpalujeme" -když se nám těsto nelepí na stěny hrnce,ještě chvílí obracíme vařečkou a máme hotovo..Potom odstavíme a necháme vychladnout a po jednom vejci postupně zašleháváme do vychladlého těsta a stříkáme věnečky dvakrát kolem dokola(já dávám peč papír)Vychladlé rozkrojíme a plníme krémem.Každá trouba peče jinak,proto teplotu neuvádím...já pekla na 170 na horkovzduch
Krém: 1/2 l mléka, 0,5 dcl rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 125g másla, 100 g moučkového přesátého cukru
v mléce s rumem uvaříme klasika pudink a dáme chladit,máslo vyšleháme s cukrem a přidáváme vychladlý pudink,řádně vše vyšleháme v hladký krém.
Krém: 1/2 l mléka, 0,5 dcl rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 125g másla, 100 g moučkového přesátého cukru
v mléce s rumem uvaříme klasika pudink a dáme chladit,máslo vyšleháme s cukrem a přidáváme vychladlý pudink,řádně vše vyšleháme v hladký krém.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majika
(upraveno)
1. 2. 2015, 15:58
mám dotaz věnečky mi krásně vyběhnou při pečení a když je vyndám ven tak mi spadnou dolů.nevíte co dělám špatně.díky předem .
nahlásit